Nieuws!

26 februari 2016

Resultaten onderzoek in Kenia gepresenteerd op FCEI 15-18 juni 2016, Bad Ischl

Op 16 juni 2016 zullen de resultaten het afstudeeronderzoek van Mariska van Zanten, dat plaatsvond...28 september 2015

Onverwacht bezoek: aangename verrassingen tijdens veldwerk

Moeder S. bezocht het Early Assesment Center in Nairobi. Met haar dochter van 6 jaar oud. Ze wilde...7 september 2015

Wat is antropologie eigenlijk?

Tijdens de studie bespraken we regelmatig de vraag: “Wat is antropologie?”. Niemand had er een kort...Welkom op de site van Signs of Culture!

 

"Samen culturele bruggen bouwen"

 

Beschikbaar voor coordinatie en advies mbt kleine en middelgrote projecten en evenementen in Nederland, zoals bijvoorbeeld buurtprojecten: Vrijwilligers coördinatie (planning, werving en begeleiding). Coördinatie van productie en programmering. Advies mbt stimuleren van participatie van deelnemers met diverse culturele achtergronden.

 

Mariska werkte samen met oa. Stichting Placemakers en De Buurtcamping. Ze is medeoprichter van SiRAprojects en schrijft blogs op Standplaats de Wereld, de antropologie site van de VU Amsterdam. Zij werkt momenteel parttime bij Kentalis International als projectleider van internationale projecten.


Een nieuwe blog op Standplaats de Wereld

 

Moeder S. bezocht het Early Assesment Center in Nairobi. Met haar dochter van 6 jaar oud. Ze wilde doorverwezen worden naar een goede school voor haar slechthorende dochter. De dag dat moeder S. daar langskwam was ik aan het participerend observeren en ik hoopte zo een goed beeld te krijgen van de geboden hulp aan ouders van dove en slechthorende kinderen. Ook was ik op zoek naar ouders die ik mocht interviewen en thuis bezoeken. Ik wilde de ervaringen van deze ouders in Kenia onderzoeken. Ik zou hen onder andere een voorlichtingsfilm om data te verzamelen terwijl ik tegelijkertijd de impact van deze film onderzocht.

lees verder...


 Een nieuwe blog op Standplaats de Wereld

 

Toen ik een paar jaar geleden informatie in handen kreeg over de studie Sociale en Culturele Antropologie (SCA) wist ik meteen: dat is het! Uitleggen kon ik het niet, maar het paste bij mij. Het voelde als een leuke jurk of schoenen die je aantrekt en meteen weet: die moet ik kopen, die staan mijn goed. Ik heb dan ook met veel plezier twee jaar aan de VU SCA gestudeerd. Tijdens de studie bespraken we regelmatig de vraag: "Wat is antropologie?". Niemand had er een kort en/of eenduidig antwoord op. Inmiddels ben ik afgestudeerd antropoloog, mét een baan! Heb ik nu hèt antwoord nu gevonden?

 

Lees hier de volledige blog.