Nieuws!

19 september 2014

Buurtcamping: de film

Na regen komen buren (en zonneschijn...) Buren zijn hartstikke leuk en eigenlijk net mensen...5 mei 2014

Mariska, Welkom bij de buurtcamping!

Via mijn onderzoeksstage in Kenia kwam ik in contact met Placemakers. Blijkbaar moest ik eerst 6680...17 maart 2014

Doven kunnen ook wat - Artikel OneWorld

Rolmodellen – Niet naar school gaan omdat je doof bent; in veel ontwikkelingslanden is dat de...Welkom op de homepage van Signs of Culture!

 

Signs of Culture is opgericht door Mariska van Zanten. Mariska past haar antropologische kennis toe tijdens het werken aan onderzoeken en projecten. Deze activiteiten zijn gericht op uiteenlopende onderwerpen zoals gebarentaal (signs) tot en met het onderzoeken en vertalen van de signalen (signs) die mensen afgeven daar waar mensen elkaar ontmoeten. Signs of Culture bouwt bruggen tussen medewerkers en deelnemers die aan hetzelfde project of doel werken. Door de beweegredenen van de ander inzichtelijk te maken ontstaat er begrip en een optimale samenwerking.

 

(voorheen VAN!gebarentaal, lees verder)Signs of Culture heeft in Nederland ervaring met (het opzetten en uitvoeren van) leuke en creatieve (buurt) projecten. Denk aan: vrijwilligers werving en coördinatie, buurtanalyses maken, hands-on activiteiten, bedenken en begeleiden van workshops voor kinderen en volwassenen. Signs of Culture werkte eerder samen met oa. Stichting Placemakers en De Buurtcamping. Als werknemer bij de Kentalis International Foundation en de Universiteit van Leiden, is Signs of Culture betrokken bij het opzetten en uitvoeren van internationale projecten. Signs of Culture medeoprichter van SiRAprojects.


Katusha en Mariska

 

Wat een kleine wereld is het soms toch! Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Mariska van Zanten en ik woon in Utrecht. Via mijn onderzoeksstage in Kenia kwam ik in contact met Placemakers. Blijkbaar moest ik eerst 6680 km reizen om vervolgens bij mij ‘om de hoek’ aan de slag te gaan bij Placemakers voor de Buurtcamping in Amsterdam.

 

Lees verder..


Je bent doof, je woont in Afrika en krijgt niet dezelfde kansen als horende mensen.


SiRAprojects heeft als doel om Afrikaanse Doven en hun gebarentalen te ondersteunen. We trachten dit te verwezenlijken door het opzetten en uitvoeren van lokale projecten in samenwerking met lokale Afrikaanse partners, het organiseren van evenementen, zoals DAS 2009, en het opbouwen van een netwerk om zo kennis en projecten te kunnen uitwisselen.


Op deze website vindt u meer informatie over SiRAprojects en houden we u op de hoogte van onze activiteiten:

www.siraprojects.org