Nieuws!

28 september 2015

Onverwacht bezoek: aangename verrassingen tijdens veldwerk

Moeder S. bezocht het Early Assesment Center in Nairobi. Met haar dochter van 6 jaar oud. Ze wilde...7 september 2015

Wat is antropologie eigenlijk?

Tijdens de studie bespraken we regelmatig de vraag: “Wat is antropologie?”. Niemand had er een kort...24 juni 2015

ICED 2015

Resultaten onderzoek in Kenia worden gepresenteerd op ICED 6-10 juli 2015Welkom op de site van Signs of Culture!

 

"Werken met de overeenkomsten die we hebben als mens en de verschillen die er kunnen zijn vanuit cultuur of achtergrond"

 

Een vrijwilligers coordinator nodig (planning, werving en begeleiding)? Productie, programmering of zorgen voor participatie van bepaalde doelgroepen bij kleine en middelgrote evenementen? Bij Signs of Culture ben je aan het juiste adres. "In mijn projecten probeer ik de mensen met wie ik werk te te begrijpen vanuit de situatie waarin zij leven en daarop in te spelen"

 

Mariska werkte samen met oa. Stichting Placemakers en De Buurtcamping. Ze is medeoprichter van SiRAprojects en schrijft blogs op Standplaats de Wereld, de antropologie site van de VU Amsterdam. Zij werkt momenteel ook parttime bij Kentalis International als projectleider van internationale projecten.


Een nieuwe blog op Standplaats de Wereld

 

Moeder S. bezocht het Early Assesment Center in Nairobi. Met haar dochter van 6 jaar oud. Ze wilde doorverwezen worden naar een goede school voor haar slechthorende dochter. De dag dat moeder S. daar langskwam was ik aan het participerend observeren en ik hoopte zo een goed beeld te krijgen van de geboden hulp aan ouders van dove en slechthorende kinderen. Ook was ik op zoek naar ouders die ik mocht interviewen en thuis bezoeken. Ik wilde de ervaringen van deze ouders in Kenia onderzoeken. Ik zou hen onder andere een voorlichtingsfilm om data te verzamelen terwijl ik tegelijkertijd de impact van deze film onderzocht.

lees verder...


 Een nieuwe blog op Standplaats de Wereld

 

Toen ik een paar jaar geleden informatie in handen kreeg over de studie Sociale en Culturele Antropologie (SCA) wist ik meteen: dat is het! Uitleggen kon ik het niet, maar het paste bij mij. Het voelde als een leuke jurk of schoenen die je aantrekt en meteen weet: die moet ik kopen, die staan mijn goed. Ik heb dan ook met veel plezier twee jaar aan de VU SCA gestudeerd. Tijdens de studie bespraken we regelmatig de vraag: "Wat is antropologie?". Niemand had er een kort en/of eenduidig antwoord op. Inmiddels ben ik afgestudeerd antropoloog, mét een baan! Heb ik nu hèt antwoord nu gevonden?

 

Lees hier de volledige blog.