Nieuws!

24 juni 2015

ICED 2015

Resultaten onderzoek in Kenia worden gepresenteerd op ICED 6-10 juli 201524 juni 2015

Nieuw in de winkel

Poster handalfabet Zambia, ontwikkelt in Lusaka in samenwerking met Lizzie K. Kamukwamba.19 september 2014

Buurtcamping: de film

Na regen komen buren (en zonneschijn...) Buren zijn hartstikke leuk en eigenlijk net mensen...Nieuwe artikelen in de winkel!

Posters en ansichtkaarten Zambia

 

Signs of Culture en Productiebureau ontwikkelden in samenwerking met Lizzie K. Kamukwamba een poster / ansichtkaart met het handalfabet van Zambia.

 

A3, per stuk:  € 3,50

Formaat: 29,7 x 42 cm


Onlangs verscheen er een artikel van Mariska van Zanten in de Interpres en in verkorte vorm op Standplaats Wereld - Het antropologie weblog Standplaats van de Vrije Universiteit in Amsterdam:

 

De tolk als tolkgebruiker: de inzet van een gebarentolk in Kenia

Hoe is het om een Keniaanse tolk gebarentaal nodig te hebben als je zelf al 11 jaar als tolk Nederlandse gebarentaal werkt? Voor mijn onderzoek in Kenia zette ik 3 maanden lang een Keniaanse tolk gebarentaal in. Van tolk werd ik tolkgebruiker...

 

"Beste Mariska, Mooi- want het beste van antropologie: onderzoeksbevindingen, het verhaal achter het bemachtigen daarvan, je eigen plek daarbinnen, en het teruggeven van resultaten aan de betrokkenen, allemaal inéén! Beetje trots dat je bij ons antropologie studeerde...."

 

Reactie op het artikel door Ton Salman, universitair hoofddocent en hoofd van de afdeling Sociale en Culturele Antropologie aan de VU.

 

Download hier het volledige artikel...


Van 24 t/m 26 juli toveren we samen stadsparken in Amsterdam en Utrecht om tot Buurtcampings! Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit… Je groet de buurman, praat over koetjes en kalfjes en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen en activiteiten te organiseren, leren buurtbewoners tijdens een ontspannen vakantie elkaar beter kennen.

 

Drie dagen lang is het park een klein gemoedelijk dorpje midden in de grote stad. Bewoond door alle types die de stad rijk is: van yuppen tot daklozen, van Drenten tot Surinamers, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Kijk alvast “Buurtcamping, de film“ om in de stemming te komen!

 

In 2013 was de eerste Buurtcamping te vinden in het Oosterpark en vorig jaar werd er gekampeerd in het Oosterpark, Noorderpark en Rembrandtpark in Amsterdam. Nu strijkt de camping neer in het Amsterdamse Flevopark, Noorderpark, Rembrandtpark, Sloterpark en Egeldonk in Zuidoost én in Utrecht in het Majellapark en het Noordse Park. Reserveer je tentplek in de campingwinkel. Of meld je aan als vrijwilliger en kampeer gratis of met korting. Kinderen t/m 12 jaar kamperen gratis en bezitters van de Stadspas of U-pas krijgen een fikse korting.