Nieuws!

19 september 2014

Buurtcamping: de film

Na regen komen buren (en zonneschijn...) Buren zijn hartstikke leuk en eigenlijk net mensen...5 mei 2014

Mariska, Welkom bij de buurtcamping!

Via mijn onderzoeksstage in Kenia kwam ik in contact met Placemakers. Blijkbaar moest ik eerst 6680...17 maart 2014

Doven kunnen ook wat - Artikel OneWorld

Rolmodellen – Niet naar school gaan omdat je doof bent; in veel ontwikkelingslanden is dat de...Welkom op de site van Signs of Culture!

Mariska van Zanten richt zich op projectmanagement van leuke en creatieve (buurt) projecten. Zij heeft brede ervaring in onder andere: vrijwilligers werving en coördinatie, buurtanalyses, hands-on activiteiten, bedenken en begeleiden van workshops voor kinderen en volwassenen, programmering, coaching van teams. Zij werkte samen met oa. Stichting Placemakers en De Buurtcamping. Mariska van Zanten is momenteel werkzaam bij Kentalis International en als projectleider internationalisering verantwoordlelijk voor het opzetten en uitvoeren van internationale projecten. Mariska van Zanten is medeoprichter van SiRAprojects. 

"Buren zijn hartstikke leuk en eigenlijk net mensen. Op de camping is iedereen gelijk en ontmoet je makkelijk nieuwe mensen. Want met die pleerol onder de arm zien we er allemaal even knullig uit". www.debuurtcamping.

 

In navolging van de succesvolle Buurtcamoings in Amsterdam vinden er dit jaar 2 Buurtcampings plaats in Utrecht. Op 1 februari 2015 vond de aftrap plaats in het Antje Drijvers paviljoen in het Juliananapark. Met een groep geinteresseerde, enthousiaste mensen werd informatie uitgewisseld, ideeen verzameld en kennis gemaakt met geinteresseerden die de beide Buurtcampings willen gaan organiseren.

 

Mariska van Zanten is door de Buurtcamping aangesteld als coach om de team(s) in Utrecht te begeleiden.

 

Buurtcamping filmpje 2014: https://www.youtube.com/watch?v=l0TvBpFD528


Je bent doof, je woont in Afrika en krijgt niet dezelfde kansen als horende mensen.


SiRAprojects heeft als doel om Afrikaanse Doven en hun gebarentalen te ondersteunen. We trachten dit te verwezenlijken door het opzetten en uitvoeren van lokale projecten in samenwerking met lokale Afrikaanse partners, het organiseren van evenementen, zoals DAS 2009, en het opbouwen van een netwerk om zo kennis en projecten te kunnen uitwisselen.


Op deze website vindt u meer informatie over SiRAprojects en houden we u op de hoogte van onze activiteiten:

www.siraprojects.org